Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: mmka Категория: Лични дневници
Прочетен: 300424 Постинги: 97 Коментари: 227
Постинги в блога от Януари, 2008 г.
Лечението на Симона се удължава

Автор Деси Хурмузова   
28 януари 2008
image В началото на декември ви съобщихме, че след контролното изследване с ядрено-магнитен резонанс на Симонка, лекарският екип в клиника Мюнстер взе решение да бъде увеличен броя на химиотерапиите. Вместо 6, както беше предварително планирано, ще се проведат 9 блока. Решението е взето след много обнадеждаващите резултати от лечението – туморът на езика е унищожен и до момента не се откриват разсейки. Затова, за максимална сигурност, се налагат още три блока.

Цената на трите допълнителни курса химиотерапия е 15 000 евро. Имаме обещанието на администрацията в клиника Мюнстер до няколко дни да изготвят и изпратят новата оферта.

Скъпи приятели, вече два пъти подкрепихте Симонка в битката й с рака. И тя ви благодари с резултатите, които показват, че бавно, но уверено оздравява!
Това момиченце проявява наистина впечатляваща воля в борбата с най-коварната болест. Остава й още малко, съвсем мъничко, за да успее...

Да направим едно последно усилие, за да си я посрещнем през месец май в България като победител!

В сметката на Симона в момента има 15 000 лв.

Не достигат 15 000 лв., за да приключи напълно (и, сигурни сме, успешно) лечението й в Мюнстер.


Дарителска банкова сметка

Симона Ивайлова Стойнова:
BG97CECB97904082367500;
BIC: CECBBGSF
ЦКБАД клон Младост

Можете да помогнете на Симона и като изпратите SMS с текст DMS simona на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL и vivatel).

Историята на Симона

Банери за Симона

За да научите защо се събират чрез дарения пари за лечението на Симонка, а не бяха отпуснати от Център "Фонд за лечение на деца" и за да чуете лично от директора на Фонда - г-н Добрев, защо се отказва отпускането на средства и защо има забавяния по разглеждане на молбите и размотаване на родителите - погледнете тези линкове: :)
Първа част - http://www.dailymotion.com/enly/video/ x45oh4_nova-tv-1-chast- wwwsavedarinaorg_people

Втора част - http://www.dailymotion.com/enly/video/ x45ogr_nova-tv-2-chast- wwwsavedarinaorg_people
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3497 Коментари: 0 Гласове: 0
Още една успешна кампания! image image
Автор Деси Хурмузова   
26 януари 2008
image Скъпи приятели, с огромна радост и облекчение ви съобщаваме, че кампанията в помощ на Божидара Павлова завърши успешно!

След 255 дни набиране на средства, много трудности и неочаквано драматичен финал, най-после слънчевото ни момиченце ще може да замине за трансплантация в Мюнхен, заедно с татко си.

Министър Гайдарски е подписал документите за трансплантация в чужбина на 24 януари 2008 год., 45 дни след като му бяха представени от Център "Фонд за лечение на деца".

Благодарим горещо:

На бТВ и Даниела Сеизова, Дарик Нюз и Людмил Кърджилов, Нова ТВ и Станимира Новачкова, ТВ7, Канал 1 и вестник „24 часа” за бързата реакция и човешкия подход в разрешаването на проблема! Без тяхната подкрепа нямаше да се справим!

Благодарим специално на радио „Хоризонт” за излъчвания месеци наред зов за помощ!
Благодарим, Приятели!

На д-р Димитър Русинов и д-р Полина Митева – лекуващите лекари на Божидарка в СБАЛДБ „Клиника по нефрология и хемодиализа”, както и на проф. Панчев, проф. Куманов, проф. Краев и д-р Папазов! Благодарение на техния професионализъм Божидара е в добро състояние, въпреки дългата хемодиализа.
Поклон, Докторе!

Изразяваме огромното си уважение към учителите на СОУ „Летец Христо Топракчиев”, начело с г-жа Влашева и г-жа Къндова, за това, че учат децата ни не само на наука, но и на нещо много важно – съпричастност и благотворителност!
Благодарим, Учителю!
На всички деца на Божурище: Момичета и момчета, страхотни сте! Ние, вашите майки и татковци, сме щастливи с чудесни деца като вас!

От сърце сме признателни на една невероятна жена – Наталия Кътовска! Благодарение на нейната и на Виолета Велчева неуморна разгласа, в дарителската сметка на Божидарка се събраха 70 000 евро!
Наталия, Виолета, вие сте част от екипа на „Спаси, дари на...” и се гордеем с това!

Благодарим и на Жори Георгиев за човечността и щедростта!

На приятелите и дарителите на Божидара и на всички деца на "Спаси, дари на..." Обичаме ви! И благодарим за привилегията да сме част от общност, безрезервно даряваща любов и надежда!
Благодарим ти, Приятелю!


Сега предстои да бъдат извършени редица изследвания на Божидара и баща й, преди да заминат за Мюнхен. Ще ви информираме редовно как върви подготовката за сложната трансплантация.

Обръщаме се с голяма молба към българите, живеещи в Мюнхен! За Божидара и баща й ще бъде облекчение, ако има кой да им помогне при разговорите с лекарите в клиниката.
http://www.save-darina.org/content/view/320/1/
За повече подробности около случая с Божидара и министър Гайдарски можете да прочетете и чуете тук: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=218568&audio_id=18016
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1353 Коментари: 0 Гласове: 0
Насрочена е дата за трансплантацията и на Пламко!
14 януари 2008
image Мнозина от вас вече знаят, че броени дни след Джули, за трансплантация в клиника „Нейровита” трябва да замине и двегодишният Пламко.

Датата за приемането му е определена – 03.03.2008 год.

Пламен е второто детенце на „Спаси, дари на...” от Стара Загора, което страда от Детска церебрална парализа. И за него, както и за Джули, единствената надежда да проходи, да се засмее, да започне да се обслужва сам, е серия автоложни трансплантации на стволови клетки в Москва, „Нейровита”, първата от които ще струва 21 700 евро.

До момента в дарителската сметка на Пламен има 11 459.35 лв. и 1 555.07 евро.

Необходими са още 28 831 лв.

Албена и Петър, родителите на Пламко, вярват, че малкото им момченце един ден ще каже „Мамо”.
Нека им помогнем да го чуят!
Всички ние, които знаем, че няма по-голямо чудо от грейналата детска усмивка.

Дарителски сметки на Пламен Бонев:

Банка ДСК, клон Стара Загора
Пламен Петров Бонев

BG06STSA93000014784043 BGN
BG81STSA93000014784051 EUR

BIC код на банката: STSABGSF


Повече за Пламко можете да научите тук: http://www.save-darina.org/content/view/277/1/
Координати на родителите на Пламко може да намерите тук: www.save-darina.org
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1224 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 31.01.2008 18:58
Сумата за трансплантацията на Джули е събрана!

Автор Деси Хурмузова   
14 януари 2008
image Двама родители мечтаят с цялото си сърце да видят как малкото им момиченце прави първата си неуверена крачка само.
Едно мъничко пристъпване на пухкавите крачета ще бъде огромен дар и за всички нас.

Скъпи приятели, БЛАГОДАРИМ!

Средствата за първата от серията автоложни трансплантации на Джулиана е събрана! Тя ще замине за Москва и ще получи навременно лечение. Отново благодарение на вас!

Вярваме, че Джули скоро ще направи своите първи стъпки.
Към протегнатите ни ръце!

Успех, детенце!


image
www.save-darina.org

Хубаво е, когато на Коледа се случват чудеса, но още по-хубаво е, когато те се случват през цялата година.
Хубаво е, че на Коледа хората стават по-добри, по-съпричастни и по-състрадателни, но още по-хубаво е, когато са такива всеки ден.
Хубаво е, когато едно дете има шанса да празнува Коледа със своето семейство, но още по-хубаво е, когато то ще може да празнува още много Коледи, заедно с родителите си.
БЛАГОДАРЯ и аз на тези, които се заинтересуваха за съдбата на едно дете. БЛАГОДАРЯ и на онези, които затвориха очи и сърца пред неговата участ. Все пак, ако сме едни и същи всички, няма да е интересно :-)
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1180 Коментари: 0 Гласове: 0
Думите са излишни...

http://vbox7.com/play:eceacd8e
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1244 Коментари: 0 Гласове: 0
Присадете си... душа!
09 януари 2008

image И утре в националния ефир ще цъфне поредната сензация: поредната фолк-певачка си присадила нови цици! Или някой нов костинбродски славей си присадил още по-голямо мъжко достойнство.  А може би поредният паркетен лъв ще си купи нови  чепици - вече за 3 000 лева...

Такива новини продават - вестници, праймтайм, реклами. Това, че поредната българска майка проси някакви си 18 000 лева за да спаси живота на поредното българско дете, на което държавата е обърнала гръб отдавна вече не е новина. Още по-малко - печеливша.

(Наясно съм, че много хора ще сметнат за крайно неподходящи и скандални думите ми. Но скандалът явно продава. Опитвам се не да купя душата ви, а да ви продам нова - снежно бяла, като изпрана с "Ариел". И то само срещу скромните 5, 10 или 20 лв. Или колкото можете да отделите, за да си присадите... душа).

Сигурно ще се намерят и такива, които ще кажат "Не ви ли писна да свирите по тънката струна, само и само, за да изкрънкате някой лев за поредната ви донкихотовска кампания?!". Е, явно все още не ни е писнало. И продължаваме наивно да вярваме, че освен от лайняно-жълтите новини, българите се интересуват и от нещастието на непознати хора. Родители на непознати деца.

И не само се интересуват, но и са готови за пореден път да покажат, че им пука. Че портмонетата ни са поизпразнени след коледните празници, но коледния дух на милосърдие все още е в сърцата ни - въпреки мизерията, въпреки шибаната държава, продажните политици и всичко останало, което всекидневно покрива душите ни с мазен, мръсносив слой.

C"est la vie! Това е положението! Винаги ще има хора, за които 18 хилядарки са джобни пари - за съжаление, винаги ще има и такива, за които това е страшно голяма и непосилна сума. Но когато от нея зависи дали детето ти ще може да се усмихва или ще гасне бавно пред очите ти... тогава нещата придобиват съвсем други измерения! 

И двата варианта са възможни. Според някои - решава Господ. Според мен, решението зависи от всички нас. Зависи най-вече от това дали ще отминем начумерената муцунка на Джули с безразличие... или ще отделим част от залъка и времето си, за да дарим - не само своите 10 или 20 лева, а и надежда!

Надеждата, че днес аз и ти правим чудеса...

Присадете си душа - заслужава си!   Усмивката на Джулиана не струва някакви си 18 бона! Тя е безценна!
www.save-darina.org
http://lifedjuli.hit.bg/
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3503 Коментари: 4 Гласове: 0
Спешна кампания за Джулиана Александрова!
04 януари 2008
image Днес специалистите от клиника "Нейровита" посочиха дата за приемане на детето. Вече е съставен графикът за новата година и според него нашата малка Джули трябва да постъпи в клиниката на 11 февруари 2008 год. за подготовка и извършване на първата от серия автоложни трансплантации със стволови клетки.
По преценка на руските специалисти, тя няма повече време за изчакване. За постигане на максимален ефект, лечението й трябва да започне веднага.

Джулиана страда от редица заболявания, получени като следствие от труден родов период – атрофия на кората на главния мозък, мултикистична енцефалопатия, спастична тетрапареза, задръжка на психомоторното развитие, двустранна атрофия на зрителните нерви и детска церебрална парализа.

Дали тези тежки диагнози е можело да бъдат избегнати, това вече не е толкова важно! Важното е да направим всичко по силите си, малкото момиченце със сладки бузки, опровергаващо ден след ден песимистичните медицински прогнози, с които е посрещнато на този свят, да получи своя шанс!

Приятели, 37 дни преди насрочената от "Нейровита" дата за начало на лечението, "Спаси, дари на..." отново ви призовава спешно да подкрепите борбата на едно дете за живот! И отново ще цитираме майката на Джули, защото няма по-силни и истински думи от майчините:
"Разбирате, че времето ни притиска и макар да знаем, че ежедневно срещате такива молби за помощ, ви молим за подкрепа!
Сигурни сме, че един ден държавата ще се погрижи за децата, които са имали нещастието да попаднат в графата „инвалиди”, но засега единственият начин да дадем шанс на детето ни да живее, е обръщайки се към вас с огромна молба за помощ.
Наистина се надявам да получа помощ от вас, защото този сайт е помогнал на много красиви, умни, силни и борещи се за живота си дечица.
Моето слънчице е същото като другите - много бореща се за живота си...
С надежда,
Нели и Джулиана"

Необходимата сума за първата трансплантация е малко по-висока от предварителната, поради промяна на курса на рублата спрямо еврото и вече е 14 400 евро, за които ще бъде изпратена нова оферта. Родителите ще я получат след приключване на Коледните празници в Русия.

Към 04.01.2008 год. в дарителската сметка на Джули има 10 325 лв.
Не достигат 18 475 лв., за да бъдат възнаградени още едни родители с усмивката на своята рожба!

Историята на Джули

Репортаж за Джули в "Календар" на Нова ТВ

Категория: Други
Прочетен: 1422 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: mmka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 300424
Постинги: 97
Коментари: 227
Гласове: 479