Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: mmka Категория: Лични дневници
Прочетен: 300101 Постинги: 97 Коментари: 227
Постинги в блога от Декември, 2009 г.
Весело посрещане на празниците!!! Желая ви да си починете добре, да се забавлявате много, да се насладите на времето изкарано с любимите хора, да им кажете и докажете колко ги обичате и че сте щастливи, че ги има (както и те на вас), да ви се случат красиви чудеса, да ви се сбъднат тези мечти, които през годината не са се и поне за миг забравите грижи и проблеми и това, че сте родени и живеете в БГ!!! Светли и топли празници!!! :* (hug) (sun)
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1596 Коментари: 0 Гласове: 2
Финалистите от Мюзик Айдъл и артистите на Модерен Театър застават на една сцена в подкрепа на благородна кауза

Проектът е съвместна инициатива между „Вирджиния рекърдс”, „Модерен театър” и фондация „Движение на българските майки”, чиято цел е да се съберат средства за допълнителен персонал в Дома за медико-социални грижи в София „Св. Параскева”, който приютява изоставени деца на възраст от 0 до 3 години.

Освен материална база, за правилното развитие на бебетата трябва и допълнителна грижа, много често от специализиран персонал, с какъвто домът не разполага на този етап.

На 12-ти декември (събота) и 13-ти декември (неделя) фоайето и театралната зала на Модерен театър в София ще се преобразят и ще се превърнат в „Сцена за чудеса”. Всички инициативи, проведени през тези два дни ще имат за цел да съберат максимално голям фонд със средства за работна заплата на специално подбран и нает експертен персонал, който да подобри значително условията в дома „Св. Параскева”.

Събитието ще започне с традиционния коледен базар, организиран всяка година от фондация „Движение на българските майки”. Фондацията ще подготви ръчно изработени сувенири и подаръци, предоставени безвъзмездно от майки, подкрепящи идеята. Базарът ще бъде разположен във фоайето на „Модерен театър” и ще продължи и през двата дни.

Сцената на театъра ще оживее в неделя вечерта, с актьорите от „Модерен театър” и звездите от Мюзик Айдъл . Публиката също ще е част от шоуто, но това е една от изненадите, предвидени от организаторите.
Всички гости на събитието ще могат да споделят своите впечатления на специално организиран коктейл след края на представлението. Всички събрани средства ще бъдат дарени на най-малките деца, лишени от родителска грижа, а именно - на ДМСГД „Св. Параскева”.

Там живеят бебета и деца до тригодишна възраст. Сред тях има деца с увреждания, нуждаещи се от ежедневни и интензивни терапии. Недостатъчният персонал лишава тези деца от реални шансове да се развиват и да достигат възможностите на живеещите в семейна среда. Със събраните средства ще бъдат наети още шест души (с различни функции, специалисти или помощен персонал), които да помагат на децата за срок от една година. Това няма да замени родителската грижа, но поне ще даде възможност на малките да се развиват нормално – физически и ментално. В момента децата, израснали в ДМСГД, прохождат и проговарят много по-късно, тяхното умствено развитие изостава и те много често са асоциални поради липса на внимание. Минималната стойност на проекта е 38 500 лв., а ако бъдат събрани повече средства, срокът му ще бъде удължен.

Всички участници – „Модерен театър”, „Вирджиния Рекърдс”, фондация „Движение на българските майки”, D&D Agency, CASE BTL & Event solutions, Dynacord България, Protechnica Event, Vinex Preslav - ще предоставят безвъзмездно своята подкрепа. Всички средства, събрани от продажбата на билети за коледното шоу и от базара, ще бъдат 100% предоставени за проекта.


Начало на базара: 12.12.2009 г. от 11:00 часа.

Концерт на финалистите от Music Idol: 13.12.2009 г. от 19:00 часа.

"Модерен Театър"
АДРЕС: УЛ. ВЪРБИЦА 12, ГР. СОФИЯ, карта


http://www.virginiarecords.com
http://dbm.bg-mamma.com
http://www.moderntheatre.bg

Източник: http://forum.bg-mamma.com
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2268 Коментари: 1 Гласове: 1
imageimageimage
Категория: Лични дневници
Прочетен: 10083 Коментари: 1 Гласове: 5
Търсене

За този блог
Автор: mmka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 300101
Постинги: 97
Коментари: 227
Гласове: 479