Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: mmka Категория: Лични дневници
Прочетен: 300409 Постинги: 97 Коментари: 227
Постинги в блога от Март, 2009 г.
13.03.2009 10:57 - Зов за помощ!!!
Да помогнем на Илианка отново!!!

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=267084.285


„Казвам се Анета Владимирова Феодорова и съм майка на три деца. Дъщеря ми, Илиана Илкова Илиева е на 16г. и боледува от тежкото заболяване МУКОВИСЦИДОЗА. Трудно ми е, но ще споделя моята история.
Винаги съм искала да родя дъщеричка. Мечтата ми се сбъдна преди 16 години, когато се появи моето ангелче, моето прекрасно първо бебче. Растеше и хубавееше, докато не стана на 4 месеца и започнах да я захранвам. Моето момиченце престана да наддава, престана да се храни. Опитвах какво ли не, но тя не искаше да суче. Давах и с лъжичка, хранех я с капкомер. Капех капка по капка, за да влея малко живот в крехкото и телце. Така минаваха дните и аз се борех тя да оцелее. Но един ден се разболя тежко от пневмония.
Постъпихме в болница. Лекарите се бориха 45 дни, за да спасят детето ми. Правеха купища изследвания. Всеки ден боцкаха главичката, ръчичките и крачетата и, за да вземат кръв. Слагаха и по 5 мускулни инжекции на ден и по толкова венозни манипулации. Беше едва на 10 месеца, а тежеше 6 кг. Цялото и телце беше на дупки от игли и продължаваше да не наддава. Изхождаше се по 25 пъти на ден, кашляше и се задушаваше всекидневно. Неотлъчно бях до нея. Не знаех дали е ден или нощ. Много бях изчела за това заболяване, за което лекарите в началото се съмняваха. Накрая резултатите дойдоха.

Потвърдиха диагнозата МУКОВИСЦИДОЗА.

Животът спря за мен. Знаех какво ме чака, но не знаех какво да очаквам. Отидохме си в къщи и борбата оттогава до сега не е спряла. Прекарвам целия си ден с Илиана и постоянно мисля за болестта, или за следващото влизане в болницата, или за смъртта. Лошите дни са, когато тя започне да кашля нощем, сякаш чувам камбани да ехтят в ушите ми. Чува се като нещо страшно и приближаващо се към мен. Боли ме, че сега е на 16 г. и вместо сутрин да се гримира и да излиза с приятелки, тя трябва да прави инхалации, аз да я "блъскам" по ребрата, да диша и издиша стотици пъти, да кашля мъчително, за да изкара секрети, които на другия ден са двойно повече. Понякога ми писва и си казвам: „Не мога повече! Слагам си края на живота!”, но като видя ангелски нежното лице на моето момиче, поемам дъх и си казвам: "Боже, дай ми сила до края!" И започвам всичко от начало. Спазваме специален режим, състоящ се в ежедневни трудни и мъчителни процедури. Това са инхалации три пъти дневно с отхрачващи разтвори и скъпоструващи инхалаторни антибиотици, скъпоструващ хранителен режим, който изисква пет-шест високоенергийни хранения за деня, високоефективни витамини и имуностимуланти,дренажи,масажи,антибиотични венозни курсове минимум два пати годишно. "

"
Илианка отново е с възпаление и трябва да се лекува с венозен антибиотик. Една година по-късно, Ани е на изходна позиция - да търси пари за скъпите, животоспасяващи антибиотици.
Пиша и плача едновременно. Толкова е тежко да приемеш заболяването, а на всичкото отгоре няма никаква подкрепа за нас - родителите. Няма спокойствие, утеха, леко затишие, като пред буря и се стоварва като торнадо отгоре ти. Поредната гадна бактерия, антибиограма и хилядите въпроси: как ще се лекува, къде, и от къде пари за лечение???

За лечението в момента трябват около 1500лв., средства които Ани трябва да намери!

Надявам се, че хората тук, в тази тема ще я подкрепите отново, защото не виждам, кой друг би го сторил. МОЛЯ ВИ, МОЛЯ ВИ, МОЛЯ ВИ!!!


Ани, кураж. И това ще отмине, вярвай! Разстоянията ни делят, но мисленно съм с теб. Ще се справите и този път. Прегръщам Ви.

Банковата сметка на Илиана Илкова Илиева
BG22RZBB91551064609984
BIC:RZBBBGSF
Сметката е открита в Райфайзен банк."
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1872 Коментари: 1 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: mmka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 300409
Постинги: 97
Коментари: 227
Гласове: 479