Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: mmka Категория: Лични дневници
Прочетен: 300368 Постинги: 97 Коментари: 227
Постинги в блога от Юни, 2007 г.
09.06.2007 14:45 - Концерти
Първи благотворителен концерт за Светльо!

На 11 юни, понеделник, от 19 часа, в Синдикален дом - Пловдив, ще се проведе благотворителен  концерт в помощ на Светльо Чолаков, с участието на Астор, Дан Кристо, Деси Слава, Милица и Асен от Фамилия "Тоника", Ники Атанасов и победителя от "Стар Академи" Марин.
 Цената на билета е 6 лв.

Артистите даряват всички приходи от концерта за трансплантацията на Светлозар!

Пловдив, покажи голямото си сърце. Нека не остане нито едно празно място в залата!
Тези от вас, които са далече от Пловдив и не могат да отидат реално на концерта, могат да го направят виртуално - просто изпратете 6 SMS-а на номер 1365 и все едно сте си купили билет за концерта! Нали крайната цел е да се събере час по-скоро оставащата сума за лечението на Светльо и той за замине колкото се може по-бързо за клиниката във Франкфурт?! Разстоянието до там е няколко хиляди километра - всеки от нас може да помогне да скъсим това разстояние поне с метър! И поне със минута...

................................................................................

Втори благотворителен концерт за Светльо!

На 13 юни 2007 г. – сряда – в София, зала “Филип Кутев” (в сградата на Съюза на българските композитори”, ул. “Иван Вазов” № 2) от 19.00 ч. ще се проведе благотворителен концерт в помощ на Светлозар Чолаков с участието на:

Йосиф Радионов - цигулка

Струнен квартет “Хорс” (Анастасия Детистова-Абаджиева, Мариана Връбчева, Пепа Дженева, Палмира Грибнева-Томанова), Светослав Лазаров и Татяна Лазарова, Рени Пенкова - мецосопран, Цветелин Чакалов – тенор, народната певица Анастасия Костова, ученици от класа на Рени Пенкова и Людмила Хаджиева.

В програмата: Произведения на български композитори.

Концертът се организира със спонсорството на Съюза на българските композитори и любезното съдействие на г-н Велислав Заимов и композитора Димитър Николов.

Ще бъде организирана и благотворителна разпродажба на ескизи на художничката Паулина Стоева.

Нека дарим на Светльо живот!

Входът е с цена 5 лв
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1426 Коментари: 0 Гласове: 0
Провокирана от коментарите в предишната си тема, за това, че всеки ден трябва да вършим добри дела, реших да отворя тази. Предполагам всички сте гледали филма "Предай нататък". Няма да го разказвам. Но ще попроменя малко правилата image Предлагам в тази тема всеки да напише нещо добро, което е направил и да го предаде към следващия, някой, който също е направил добро, което да опише и после следващ, и следващ и така да се получи една верига и тема, която да бъде пълна с добри дела  image Надявам се и никой да не се отклонява от замисъла  image По долу ви пускам нещо, което да ви стимулира  image

Та, започвам аз. Преди малко, точно в 00:00 пуснах смс на 1365 за Светльо. Още малко пари остават, за да се събере сумата нужна му за операцията, но също така остава и малко време за събирането на тези средства. Стига всички да се мобилизираме image Вярвам, че всичко ще мине успешно за малкия юнак!  image

Любов и таксита

Онзи ден бях в Ню Йорк и с един приятел се возихме в такси. Когато слязохме, приятелят ми каза на шофьора:
—Много ви благодаря. Карахте прекрасно.
За секунда таксиметровият шофьор се стъписа, а после каза:
—Ти да не си някой веселяк, а?
—Не, драги господине, не се шегувам. Възхищавам се на самообладанието ви в натовареното движение.
—Аха — каза шофьорът и потегли.
—Какво ти става? — попитах аз.
—Опитвам се да върна любовта В Ню Йорк —каза приятелят ми. — Уверен съм, че това е единственото нещо, което може да спаси града.
—Мислиш ли, че един човек може да спаси цял Ню Йорк?
—Не става дума само за един човек. Сигурен съм, че денят на този таксиметров шофьор ще мине по-добре. Да предположим, че днес той ще има двадесет пътника. С тези двадесет души той ще се държи добре, защото някой се е отнесъл добре с него. Клиентите му, на свой ред, ще бъдат по-любезни със своите служители, продавачи, сервитьори или дори със собствените си семейства. В края на краищата добрата воля може да се разпростре поне върху 1 000 души. Това вече не е зле, нали?
—Но ти зависиш от онзи таксиметров шофьор —той трябва да предаде твоята добра воля на другите.
—Не завися от него — каза приятелят ми, — защото съзнавам, че системата не е защитена срещу глупаци. Така че днес трябва да се заема с десет различни хора. Ако от десет души успея да направя щастливи поне трима, тогава мога косвено да повлияя върху настроението на още три хиляди.
—На думи всичко това звучи добре — съгласих се аз, — но не съм сигурен, че на практика ще подейства.
—Ако не се получи, нищо не е загубено. Не ми отне много време, за да кажа на човека, че се справя добре. Той не получи нито по-голям бакшиш, нито по-малък. Ако думите ми са попаднали в глухи уши, какво от това? Утре ще се опитам да направя щастлив друг таксиметров шофьор.
—Ти не си добре.
—Думите ти показват какъв циник си станал. Направих изследване и се оказа, че онова, което изглежда липсва — например на пощенските работници, освен парите, разбира се, — е, че никой не им казва, каква чудесна работа вършат те.
—Но те не работят добре.
— Не работят добре, защото усещат, че никои не го е грижа как се справят. Защо някой да не им каже добра дума?
Минахме покрай един строеж и видяхме петима работници, които си похапваха за обед. Приятелят ми спря.
—Прекрасна работа сте свършили. Сигурно е трудна и опасна.
Работниците погледнаха приятеля ми подозрително.
—Кога ще бъде завършено?
—През юни — изсумтя единият.
—О, това наистина е впечатляващо. Вероятно човек се чувства много горд, когато върши подобна работа.
Продължихме нататък и аз му казах:
—След Дон Кихот, за първи път срещам подобен екземпляр като теб.
—Когато онези мъже смелят думите ми, ще им стане приятно. В такъв случай и градът, по един или друг начин, ще извлече полза от тяхното щастие.
—Но ти не можеш да вършиш това сам! — Възразих аз. — Ти си сам срещу всички.
—Най-важното е да не се обезсърчаваш. Никак не е лесно да накараш хората в един град отново да станат добри, но ако и някой друг се включи в моето начинание...
—Ти току-що намигна на една съвсем невзрачна жена— подскочих аз.
—Да, зная — съгласи се той. — И ако тя е учителка, днес класът й ще има прекрасен ден.
Арт Бъкуалд
От „Пилешка супа за душата”
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2620 Коментари: 2 Гласове: 0
Понеже днес имам рожден ден се осмелявам да пусна тази тема и да ви помоля, заради мен, заради себе си, заради любимия човек, заради детето си, заради родителите, заради приятелите, заради когото вие си пожелаете, днес да направите нещо добро. Няма значение какво - малко, голямо. Не искам от вас да правите чудеса, да променяте света, искам просто да промените деня на някого, дори и непознат. Да го усмихнете, зарадвате, да го накарате да се почувства ценен, значим, обичан. И след това всеки нека сподели какво добро е сторил  image
Черпя ви с image  и искам да ви пожелая да сте живи и здрави, безкрайно щастливи и усмихнати, дните ви да са изпълнени с хубави емоции и никога да не преставате да вършите добрини, защото "всичко се връща"  image  image  image
Обичам ви!!!

Искам да ви поздравя с една от любимите си песни:
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3662 Коментари: 9 Гласове: 0
Последна промяна: 06.06.2007 01:50
image

Историята разказана от майка й Мари:

На 28.11.2003г. семейството ни изпита радостта за втори път да станем родители. Роди ни се прекрасна дъщеря - Ивет. 
За съжаление, радостта ни беше кратка! След два часа разбрахме,че Ивет е с луксация на лявото краче! Ужасът ни обзе още повече след като видяхме крачето под коляното!... Беше много по-тънко от другото! Отчайващите факти се грижеха да се чувстваме все по-ужасени… На следващия ден разбрахме, че няма абсолютно никаква чувствителност, не го движи от коляното надолу и е студено като лед!
Нашето ангелче напусна родилното отделение не, за да се прибере у дома, а за да тръгне по болници! С диагноза, която се оказа парадокс за всички лекари/като комбинация на един и същи крак/: вродена луксация и пареза на нервус перунеус на лявото краче .
Попаднахме на лекар-ортопед, който има доблестта да заяви,че тук/в Добрич/ няма кой да се справи с този парадокс и ни насочи към Горна Баня. От този момент  в нашия дом няма миг спокойствие! Няма сън,няма радост! …и започна ходене по мъките Направени са 3 ортопедични операции в Горна Баня без никакъв резултат - дори й счупиха бедрената кост/лежахме една седмица в реанимация с висока температура и всичкия ужас на неведението/.
На 2 г направихме ЯМР/по наше настояване/,който установи причината за всичко. Туморна формация, с размери 10/7/5/см, която притиска ишиадикуса - това е причината за парезата, избутва тазобедрената става - причинява луксацията и се е разположила в лявата страна на коремната кухина, а органите, които трябва да са там, са избутани в дясно. Доц.Бранков е единствения лекар в България,който пое отговорност към дъщеря ни. Направи операция за определяне вида на тумора и почисти това, което е в неговата област- корема. Хистологията показа, че това е хамартом - доброкачествен тумор! Доцент Бранков опита да събере екип от нужните специалисти, но никой не се ангажира!!!
На контролен ЯМР се оказа, че туморът е върнал старите си размери 10/7/5см
Продължихме да търсим лечение в България, но, за съжаление, няма!
Намерихме клиника в Израел-Асута, където нужните специалисти могат да излекуват Ивет.
Ходихме там в края на август 2006г. След множество изследвания ни дадоха оферта за две спешни операции на стойност 69 000 щатски долара. Това донякъде върна надеждата в изтерзаните ни души! Дори Ивка разказва навсякъде, че чичо доктор ще и оправи крачето и тя ще бяга и скача с батко си!!!
За съжаление не ни било писано да се радваме на новата надежда! Скоро кошмарът пак започна:
На 30.08.2006г. подадохме молба в КЛЧ. На 28.12.2006г получихме положителното решение..На заседанието на ОС на ФЛДЧ/фонда/ на 24.01.2007г. е одобрена/за това решение нямаме документ/, но е оповестено в пресата. 
Докато един служител ни уверява, че е изпратена спешна докладна до министъра, друг твърди, че същата е върната без подпис. Лично министърът обясни, че документите на Ивет Пешева не са стигали до него. Никой в министерството на здравеопазването не може да ни даде отговор какво чакаме.Нито до кога ще чакаме! За тези шест месеца, докато фондът вземаше решение, състоянието на Ивка се влоши. Скъсяването на крачето вече е 5 см. Разликата в обиколката е 6 см.  
Безкрайната бюрокрация съвсем ни съсипа!

4 месеца бяха нужни на комисията към МЗ, за да вземе решение. Още 1 месец мина след това, докато и Фонда вземе решение. И още 2 месеца и половина до отпускането на парите. Общо 7 месеца и половина за спешна операция. В резултат, крачето й е било почти изгубено, според лекарите в Израел. Нервът е трайно увреден.
Родителите на Ивка толкова се бяха отчаяли, че започнаха и те като родителите на останалите деца да търсят пари от спонсори и милостиви хора. Заради тъпите учреждения постоянно отлагаха операцията. Редовно звъняха да питат какво става с парите, а отговорите непрекъснато бяха - обадете се в понеделник, обадете се в сряда, в петък ни потърсете отново, няма подпис от министъра, все още министърът не се е подписал, парите могат да се преведат единствено след подписа на министъра, той е зает, няма го.... а през това време крачето продължава да се влошава. За щастие парите най-накрая все пак се преведоха. Още малко забавяне и щеше да е прекалено късно. В "Календар" излъчиха репортаж (искрено благодаря на Костадин Филипов за оказаното съдействие), а и акциата по събирането на пари може би бяха причина нещата да се ускорят. За щастие всичко е минало добре и Ивет вече си е у дома.

Смелото ни момиченце пристигна малко поотслабнало, но все така пълно с енергия. С нетърпение очакваше да гушне и целуне батко си Теди.
Двете операции, които Ивка претърпя - едната по премахване на тумора, другата за отстраняване на тромб, са успешни.
След шест месеца трябва да й се направи ядрено-магнитен резонанс, за да се проследи как върви възстановяването. Ако всичко е наред /в което лекарите са убедени/, ще й бъде направена и последната операция на крачето.

Пожелавамe й успех!
 
Добре дошла в къщи, Ивче!


Снимки от завръщането на малката принцеска може да видите тук:
http://picasaweb.google.com/ehurmuzov/FuMflB

и тук:
http://danchol.multiply.com/photos/slideshow/13

Информацията е взета от:
http://www.help-ivet.info

Категория: Лични дневници
Прочетен: 3760 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 06.06.2007 01:26
image ЧРД, Добри! Това е бил отговорът към родителите на Добри, след поредното им обаждане до Министерство на здравеопазването (МЗ) по повод подадената от тях молба за издаване на разрешение за събиране на средства по частен път. (Без такова разрешение не може да се кандидатства за кратък номер за SMS-дарения, например). Молбата е подадена още на 22 март 2007г. В Република България законовия срок за отговор на всякакви молби, жалби и пр. е един месец. Но на никой не му пука. В безбройните дирекции на МЗ (а и не само там) не работят хора, а чиновници. (Ако има изключения - средата бързо ги модифицира, за съжаление). За чиновниците Добри е някакво си чуждо дете. За нас не е.

 

Скъпи приятели, знаем че за вас също не е безразлична съдбата на Добри! Помагали сте ни толкова много досега - помогнете ни още веднъж, за да раздвижим нещата и да не останем безмълвни пред чиновническия терор и бездушие! Сигурен съм, че някои хора могат да бъдат събудени от хроничната си летаргия само след много сериозно разтърсване. Ами да ги разтърсим тогава - Добчо го заслужава!

image (02) 930 1313   Това е "фаталният" телефон, от който зависи решението за Добри да бъде взето час по-скоро, а не да бъде протаквано с месеци, докато шансовете му за успешно лечение намаляват. Наберете го и попитайте кога най-сетне ще има такова решение! Обяснете им "кой беше този Добри"... Сигурен съм, че ще има ефект.

image Това е Добри Много ви моля - въпреки всичко - да бъдете учтиви! Грубостите и обидните думи може и да са заслужени, но няма да помогнат нито на Добри, нито на мисията на този сайт. Ние просто искаме отговорът, който ни се полага по закон. За морал да не говорим...

 

Днес Добри има рожден ден. Нека това да е неговият подарък от всички нас! За които той не е чуждо дете...

Информацията е взета от: http://www.save-darina.org/

Повече за Добри можете да научите на уеб страницата му на адрес: http://www.help-dobri.org/image

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1356 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.06.2007 15:46

imageЦветелина е родена на 18.01.2002г. Здрава, весела и общителна. С желание ходеше на детска градина и още си спомня последните случки и имената на децата от групата. Често разказва така: "Когато бях здрава ...". Когато беше здрава, Цвети искаше да стане майка, щом порастне. Сега е променила желанията си. Липсват и приятелите от детската градина. Иска да оздравее, но да остане малка, за да си играе с децата. 
На 19.09.2006 Цвети беше приета в детска онкохематологична болница в София с тежката диагноза – Рабдомиосаркома. Рядко срещания, силно агресивен злокачествен тумор, се намира на труднодостъпно и опасно за хирургическа намеса място - лявата част на лицето и шията. 
Цвети постъпи в болницата в много тежко състояние, силни болки, затруднения в дишането и говора. Благодарение на проведените до момента химиотерапевтични курсове, състоянието на детето се подобри като размерът на тумора е значително намален и в момента оперативен. Оказа се, че в света има много малко хирурзи, които биха се наели да извършат подобна операция. Екип от трима специалисти (Отоларинголог, Неврохирург и Пластичен хирург) в Израел се нае да поеме тази тежка задача. Поради спецификата на заболяването, лекарите съветват операцията да бъде извършена възможно най-скоро.
Много бързо, едва ли не веднага, те ТРЯБВА да съберат 80 000 USD за операцията.
На 18.01.2007 г. по Нова телевизия се излъчва репортажът на Костадин Филипов ("Нищо не съм искала на Нова година. На Нова година само исках всичките деца да оздравят." Цвети)
http://video.google.com/videoplay?docid=-4337540164503155965

На 19.01.2007г. отново в "Календар" съобщават, че парите са събрани. 

"Благодарение на всеки един от Вас заминаваме за Израел на 08.02.2007!

 Тъй като набраната сума до момента е достатъчна за осъществяване на операцията и постоперативната лъчетерапия, набирането на средства e прекратено. Средствата ще се използват целево. След завършване на лечението оставащата сума ще бъде преведена на друго дете в нужда.

 Трудно ни е да изкажем цялата си благодарност към всички Вас, които приехте присърце случая с Цвети. Сърдечно благодарим за помощта, разбирането, за призивите и разпространението на интернет сайта!"
                                                                                               От майката на Цвети

Ето и послените новини за Цвети:

След четири месеца, вече е време да се върнем в къщи...

Цвети преживя тежка операция, дълго възстановяване, химиотерапия и лъчетерпия. Сега тя има много високи шансове да живее пълноценно и да бъде напълно здрава. След четири месеца, вече е време да се върнем в къщи.

Имахме много трудни моменти и още веднъж искаме да Ви благодарим затова че ни подкрепяхте. Благодарим Ви! Благодаря на всички мои колеги от САП и специално на моя екип за безценната подкрепа и разбиране през този труден за нас период! Благодарим на сем. Първанови, затова че винаги бяха близо до нас! Цвети ще продължи лечението си в България, след кратък възстановителен период. Последната химиотерапия ще приключи през Октомври, след което тя ще бъде готова за последната важна операция - реконструкцията на лицевия нерв не само ще върне усмивката на лицето и, в буквалния смисъл на думата, но и ще запази лявото и око. Добрата новина е че нерва има функционалност, макар и слаба, не е напълно увреден и подлежи на реконструкция. Тя се чувства добре. Пътуваме за България на 07.06 вечерта.

Нека се помолим и стискаме палци и операцията през октомври да мине с успех!!!

Новините около Цвети може да получите тук: http://www.tsvety.net/blog/
Лична страница: http://www.tsvety.net/
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2716 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 04.06.2007 22:19
image

Актуализация на сметката на Светльо към 04.06.2007

Постъпления по банков път - евро, долари и лева, всички обърнати в лева: 157 827.92 лв.

Набрани средства при мобилните оператори: 153 772 лв.

Набрани в пейпал и все още непреведени по сметка: 5 047 лв.

ОБЩО: 316 647.92 лв.

На Светльо са му необходими 400 000 лв., за да замине за Германия.
Има още месец, през който сумата трябва да бъде събрана. След това свършва последния курс химиотерапия на Светльо и заминаването трябва да се осъществи в най-кратки срокове.

http://leukemia.hit.bg/
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=168014.0
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1344 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 04.06.2007 22:36

Още едно видео:
http://www.vbox7.com/play:cfd96f90

А тук можете да запалите свещичка за Дари:
http://www.gratefulness.org/candles/candles.cfm?l=eng&gi=4Дари

Думи за Дари: 

"По принцип децата трябва да погребват родителите си. Това е житейска истина. Затова е адски несправедливо родител да погребе детето си. И само той си знае каква болка изпитва. Много е жалко , че едно такова невинно детенце като Дарина вече не е между нас. В такива моменти се питам има ли Господ , и ако да , къде е той , къде гледа и как допуска такава несправедливост. Никой не е застрахован от това детето му да се разболеее , затова трябва да помагаме кой с каквото може на всички деца , които се нуждаят от помощ. Защото точно това ни прави Човеци.
Бог да я прости и дано в Рая седи от дясната му страна , за да го ръчка и да му напомня да не допуска такива несправедливости."
safeman, forum.gorna.net
 
Усещам мократа пътека,
раздира моето лице.
И правейки бразда... полека...
спуска се към моето сърце.....
Почивай в мир миличка Дари, макар че те познавам само задочно, ти завинаги ще останеш в сърцето ми - все така лъчезарно усмихната и красива.
Sunnily, форум save-darina.org
 
 Свещ за Дарина

Това, което направи Дари с цяла България е неописуемо! Горда съм че има все още добри хора!
Затвори очи и заспи ...... събуди се в свят без болка и страдание. На земята остави прекалено много хора които те обичат, а повечето от тях дори не познаваш ...... спи! Преди 5 години загубих най любимия си човек от същото заболяване целуни го в Рая, ангелче! Странното е че дори и изпитала подобно нещо незнам какво да кажа освен
http://www.vbox7.com/play:d759e5f9 !!!!
Нека в понеделник цяла България запали по една свещ в дома си и я постави до прозореца за да намери правилният път към ВКЪЩИ! Почивай в мир! Целувам те!!!!!!
Iva Ivanova, форум save-darina.org


"Сбогом, мило, дете! Ще живееш завинаги в сърцата ни и споменът за усмивката и силата, която криеше в това крехко телце ще ни карат да се борим докрай...също като теб!
Благодарим за уроците, които ни даде и за пътят, който начерта.
Дано останалите дечица, на които искаме да помогнем живеят дълги години и да си спомнят за теб!
Спинкай спокойно, ангелче!"
zizi top, forum.bg-mamma.com
 
  Мила звездичке, ти изгря така ярко и угасна така неочаквано, така бързо, така ненадейно.
Остави ни безмълвни, покрусени, с наведени глави.
Но ни научи. Научи ни да бъдем по-добри. Показа ни, че има Хора, които вярват, че могат да променят нещата, които вярват, че могат да си помогнат един на друг в беда, че е важно да имаме желание за това. Ти обедини толкова много непознати в една кауза.
Благодарим ти, мъничко детенце.
Ти ще грееш винаги за нас - на небето и в сърцата ни - и ще продължаваш да даряваш надежда.
Няма думи, достойни да опишат скръбта. Няма думи, с които да изразиш най-искреното си съчувствие и подкрепа към семейство, изгубило най-свидното си - детенцето си.
Думите не стигат, сълзите ще спрат, но в паметта и сърцето ни винаги ще остане спомена за малкото смело момиченце, което спечели обичта на хиляди хора по света.
www.help-dani.info
 
 
Днес ни напусна едно слънчице.

Едно дете, чиято съдба бръкна дълбоко в душите на много добри българи. Едно дете, чиято съдба ни показа, че у нас още има човещина и благородство, че не сме забравили колко важни са нашите деца.

Това прекрасно момиченце е в по-добър свят, вярвам в това, казват че децата отиват направо в Рая, и сигурно е така. Но то ни показа колко крехък е животът и колко малко неща всъщност са наистина важни. А колко много са суета.

Затова прегърнете децата си, обичайте ги, мисля, че по-важно от това няма.

Сбогом, Дари!
Marbella, forum.abv.bg
 
 
"Имаше нещо невероятно в това детенце.Нещо необяснимо ,някаква сила,която не може да се опише , а съм сигурна ,че толкова хора я усетиха.
За толково краткия си живот това детенце даде толкова много на всички ,които успяха да я зърнат.Това личице не може да се забрави........... ."mam4e_mia, forum.bg-mamma.com
 
  Знаете ли няколко път започвах да пиша и оставах без думи. Мисля си , че това дете беше същински Герой, бори се до последно и не загуби усмивката си даже и в болката си и страданията си. Показа на всички как трябва да се държим. Не мога да сдържа сълзите си когато пиша това. Невярвах и на очите си когато прочетох за Дари. Колко беше малка и колко бе храбра. Изказвам искрените си съболезнования на родителите и сестра и Лора, или по скоро на бореца Лора,която също не се предаде и за миг в тежката борба с болестта на сестра си. Добрите хора си отиват първи. За мен чуждия човек остават за вингаи спомен в сърцето ми две сини очи на едно невероятно силно дете. СБОГОМ ДАРИ! ТИ ПОБЕДИ ВСИЧКИ, даже и СМЪРТТА , защото остана за винаги в сърцата на всички ни. Почивай в мир боецо!
София Йовчева, форум save-darina.org
 
 
Мила Дари, ти накара толкова хора да се обединят в името на доброто, в името на вас децата. Днес е 1 юни, но на мен ми е адски тъжно, и се моля там където си сега да няма болка. Ти си прекрасно и силно борещо се дете, което ще остане завинаги в душата и сърцето ми. Мили родители, Лора, искренно ви съчуствам, и се моля да успеете да преодолеете мъката си и да продължите напред, знайте , че Даринка ще е винаги с вас. Обичайте се и се подкрепяйте. Бог да ви Благослови за всичко , което изживяхте, за силата която имахте и за добротата ви!
Диди, форум save-darina.org

 Онзи ден си мислех пак за Дари. Какво направи тя, до каква национална кампания доведе. И как благодарение на нея се помага сега и на други деца в нужда. Мислех си за името й, че не е случайно - Дарина - дари на... Ангелът Дарина изпълни мисията си на земята и се прибра отново на небето. Ангел, който не престава да се усмихва и закриля всички болни дечица. Дарява им топлина, вяра и надежда. Наистина имам чувството, че Дари беше пратена именно, за да се случи всичко това. За да направи хората по-добри, да ги сплоти и да помогне на децата в нужда. Е, ако е наистина така - успя. БРАВО! Дари ще остане да живее в сърцата на всички. Поклон пред светлата й памет! Много сили на родителите й и на Лора! Благодаря им за прекрасното слънчице, което бяха създали и отгледали! 
forum.bg-mamma.com

Мило детенце, толкова е трудно да повярвам, че всичко свърши....До последно отварях страничката на сайта с надеждата, че ще се пребориш и този път.Много ми е мъчно,думи нямам да опиша колко скърби сърцето ми за теб! Така и не те видях, но ти докосна душата ми и мина през живота ми с твоята прекрасна усмивка, с незаслужените страдания, които понесе, и огромната воля за живот! Никога няма да те забравя!

Мили родители, мила Лора, плача с вас.Бог да ви благослови за търпението, усилията, сълзите и всичко, което направихте за Даринка! Сигурна съм, че тя ще е завинаги щастлива, че ви е имала. 
Милена Златарова, форум save-darina.org

Отде си една малка душа сияйна
Очи затвори за този свят. Сълзите
И мъката ни са безкрайни, болката
И съдбата Ни е една.

Защо ли този живот е толкова гаден.
Отнема нашите слънчица. Умират В
нечовшки мъки, борба непосилна
Водят, но защо побеждава смъртта?

Почивай в мир, мила Дари. Нека там
Бъдеш щастлива. Без игли, системи
И плач от болка, без ужас в очите…
Но, усмихната в нашите спомени ще
останеш.

Сбогом Дари.Всички те обичахме.Прегръщам Ви мило семейство.Бъдете силни,много силни.Вие направих те много и всичко за Дари,което е по-силите ви.За нея бе съдаден сайта,от тук започна всичко.Дано има повече спасени деца и по-малко мъка и болка.
Вени, форум save-darina.org

В памет на Дари!!!

Някъде там, далече от къщи,
почина във мир твойта детска душа!
Какво е животът, се питаме всички,
нима той е миг от вечността!

Какво е виновно, с какво е сгрешило
тъй мъничко, чисто твойто сърце!?
Със сълзи в очите ти казваме ,,СБОГОМ"".
Ангел стани и пази ни от зло!

Нека всички в този ден да запалим
свещичка за твоята светла душа!
Толкова рано от живота си тръгнала,
толкова много тука оставила!

Почивай в мир, мила Дари!!!
Анита, форум save-darina.org

Отиде си една душа,
а с нея една звезда,една мечта.
Черен е днес света,
покрит със скръбта по нашите лица.
Неописуема е болката,
болезнена тъгата...
А ти си вече там,
на място,вечно огрято от дъгата...


Почивай в мир мило дете!
Михаил, форум save-darina.org

"Може би това е била "мисията на Дари" на този свят, да сплоти толкова много хора, да ни накара да се почувстваме съпричастни, да искаме да помогнем, да почувстваме удовлетворението от това да си полезен с нещо на някой в нужда. А не да оздравее... И когато я "изпълни", Бог я прибра... И си е отишла - за да ни научи, че не трябва да се отказваме, въпреки че понякога губим и загубата толкова боли. Знам, че Дари е добре сега и че Бог прибира първо тези, които най-много обича... И все пак не мога да спра сълзите си... Усещам болката на родителите й и сестричката й, която обърна България, за да я спаси... Дано да не се отчая това смело момиче, да запази неистовото си желание да променя света за добро... Прегръщам семейството й - много кураж и обич... Неведоми са пътищата господни... Не ми се иска да повярвам, че ние, хората, не можем да променим нищо на тази земя... Ами защо сме тука, тогава?

Светъл път, Дари.... Ти озари живота ни и ни промени... "
Millla, forum.bg-mamma.com 

Сбогом, малка принцесо...

Не мога да намеря думи да опиша мъката, която изпитвам в момента. И гнева...светът е толкова жесток да ни отнема съществата, които най-много обичаме.
За краткото време сред нас ти успя да ни направиш по-добри, по-великодушни, да преобърнеш светогледа ни и да ни накараш да си отворим сърцата за една обща кауза. Мила Дари, където и да си, знай че ти завинаги остави диря в сърцата ни. Обичаме те...

Почивай в мир, ангелче!

Най-искрени съболезнования на родителите и всички близки за непоносимата загуба.
Теа, форум save-darina.org

Сбогом наше слънчице.
Ти стана дете на цяла една нация.
Сега всички скърбим и всички питаме - защо?
Сълзите в очите, болката в сърцето и хилядите въпроси ще останат за винаги.
В небето ще свети по ярка звездичка и това ще си ти мила Дари.
Почивай в мир !

Скъпи родители и Лора, приемете моите съболезнования.
Ако смесим Вашите сълзи и мъка с тези на всички нас, които през последните 6 месеца живяхме и бяхме с Вас,
ще се получи такава сила, че ще повдигнем земята.

Поклон пред паметта на ДАРИ
Георгиева, форум save-darina.org

Даринка е един случайно паднал между нас грешниците на Земята - мъничък ангел... Затова може би Господ си прибра толкова рано ангелчето с лъчезарна усмивка.
Спи спокойно миличка Дари ! Бъди благословена ! Макар и на три годинки, ти успя със своята мисия на Земята - да обединиш хора в името на великата кауза "Живот".
Сега там в отвъдното няма да те боли, миличка ! Спи и сънувай слънцето, зелените поля, птичките и пеперудите, на които не можа да се порадваш мило детенце.
Толкова много хора те обичат, миличка !
Искрени съболезнования на родителите на Дари и на какичката !
Още веднъж, спи спокойно миличко детенце - Дари !!!
Цветето, форум save-darina.org

Не знам какво да правя да плача ли или да се радвам?!Да се радвам защото това малко ангелче вече няма да изпитва болка и нека там където се чувства добре!Още една голяма светла и прекрасна звезда изгря на нашето небе!Сбогом Дари всички много те обичаме ти беше един голям боец и голям герой!Сбогом!Дано там където си ше бъдеш щастлива! Лора Ти също като Дари си един голям герой!Дари живота си на Дари!КуРаЖ на всички близки и родители!
Cry Girl, forum save-darina.org

Неописуемо е чувството ,което изпитах,когато прочетох новината за смъртта на това мило дете.Заболя ме,макар да не я познавах лично.Дано сега се намира в един по добър свят,свят който да и даде само добро ,което да изтрие цялата болка и страдание,което това крехко цветенце изживя.Почивай в мир,молко слънчице!Ти ни даде урок,борейки се с коварната болест до последно.За жалост не успя да я победиш.
Katrin, forum save-darina.org

Аз също се задушавам при мисълта за загубата на Дари.Немога да повярвам,все още немога да повярвам.Влизам в сайта всеки ден с надеждата, това дае било сън.Когато прочетох новината от сайта, нямаше сила на земята която можеше да спре сълзите ми.УЖАСНО Е.Представих си мига в който родителите на този малък ангел са разбрали истината. За едно съм сигурна и се присъединявам към хората във форума които споделят това мнение -ДАРИ СЪБУДИ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ,ДАРИ ИМАШЕ МИСИЯ НА ТАЗИ ЗЕМЯ И Я ИЗПЪЛНИ. Нали знаете че първата птичка в едно начинание в повечето случай е обречета.ДАРИ Е ПЪРВАТА ПТИЧКА. Всички следващи деца които ще живеят благодарение на сайта и кампанията,след като се излекуват дължат на Дари - БЛАГОДАРЯ. Тя ще е една от "виновниците" за тяхното успешно излекуване.

Мили родители, знам че ви е ужасно тежко.Знам, че думите ми няма да ви успокоят, но и знам че ДАРИ е жива и ще е жива както във вашите така и в хиляди други сърца. Тя направи нещо уникално и незабравимо.

Бъдете силни, Лора има нужда от вас.
Цветослава, форум save-darina.org

Това е една малка част от всичко, което се изписа за Дари. Тя направи нещо ВЕЛИКО! Обеди всички българи по света, сплоти ни, направи ни единни и силни! Но защо не сме винаги такива? Само такива национални кампании ли са способни да ни обединят? Какво ни пречи да подадем ръка на някой, който е паднал? Ако ние взаимно не си помагаме един на друг, кой да го стори? Един ден аз ще имам нужда, на другия ден ще си ти. Щ е се оставим ли да умрем? Никой не е застрахован срещу болести и злополуки. Но всеки може да помогне в борбата срещу тях! Защото всички носим сърце в гърдите си!

Категория: Лични дневници
Прочетен: 5240 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 04.06.2007 21:10
Свeтлозар Асенов Чолаков е едно прекрасно дете, което изпълва с възхищение хората около себе си. Още от малък той е много любвеобвилен и бързо печели симпатиите на хората. До 15 октомври животът на Светлозар беше като на всички други деца – щастлив и изпълнен с много любов, фантазии и игри.
   На 15 септември той тръгва на училище. Това го прави щастлив, нетърпелив и   любопитен. Две седмици след започването на учебната му година обаче, той започва да вдига силна температура. Разболява се. На шестгодишното дете му се налага да се бори с нетърпими болки в костите, които го обездвижват. Идва ред на силните антибиотици, които не подобряват здравословното му състояние. Започват да се правят изследвания и става ясно, че той се е разболял от една от най-тежките болести – левкемия. Точната диагноза на Светльо е лимфобластна левкемия наличие на филаделфиска хромозомна форма – 190. Това е една от най-тежките форми на левкемията.
 За Светльо и родителите му животът придобива други измерения. Нищо вече не ги радва. 
    А на  Светльо му се живее...Той не иска детството му да свършва. Играе му се навън с другите деца. Затъжил се е за приятелите си. Иска да му се пак да ходи на училище и да задава безброй въпроси на учителката, а после и на мама. Сега той всеки ден пита: „Мамо, кога ще се приберем вкъщи?” Но и мама Вили трудно отговаря на този на пръв поглед лесен въпрос.
  Малкият ни Светльо се нуждае от вашите средства, защото за родителите му донорството и следоперативното лечение са непосилни. В момента се търси международен донор. Докато се намери такъв детето ще продължи своето лечение с химиотерапия и с надежда и вяра, че няма да има повече усложнения. 
  Всички ние се обръщаме към вас: Моля ви помогнете! Помогнете на Вили и Асен да спасят единствената си рожба! Да върнат щастието си...
  Благодарим ви! Че страдате и се молите с нас, че сте съпричастни с това тежко изпитание, пред което се изправяме всеки ден!
Вили и Асен Чолакови

Банкова сметка в лева

IBAN BG92UBBS80021005296320
BIC UBBS BGSF
БАЕ 20080023
СМЕТКА 1005296320
за Светлозар Асенов Чолаков
 

Абонатите на VIVATEL, Mtel и Globul вече могат да направят дарение за Светльо като изпратят SMS  (може и без никакъв текст) на кратък номер 1365
Цената на един изпратен SMS е 1 лв. без ДДС. 

Събрани средства до момента:
По банкови сметки, общо евро, долари и лева - 131 957 лв.
От мобилните все още няма нови отчети, сумата за момента остава 103 738 лв.
Пейпал, непреведени все още, приблизително /защото не знам каква е таксата по превода/ и обърнати в лева - 4 724 лв.

Общо: 240 419.85 лв.

Само още 30 000 евро трябват, за да замине Светльо за операция.

http://leukemia.hit.bg/
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2578 Коментари: 3 Гласове: 0

Погребението на Дари ще бъде в понеделник на Централни гробища (Варна) от 11.30ч.

http://www.vbox7.com/play:a6598d57

Загледайте се в снимките, не прилича ли на истински ангел?

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1849 Коментари: 1 Гласове: 0
01.06.2007 01:46 - Началото...
Как започна всичко...

Интересно ми стана като гледах, че този, който е правил клипчето е написал "Нека помогнем на този ангел да лети отново и да бъде щастлив". Разбира се, казано е с най-добри чувства и с желание Дари да се оправи, но то пък взе, че се получи в буквалния смисъл... :`(
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1324 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: mmka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 300368
Постинги: 97
Коментари: 227
Гласове: 479