Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2009 12:24 - На вниманието на родителите на болни деца
Автор: mmka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1683 Коментари: 0 Гласове:
0



Откриване на дарителска сметка
Специалната разплащателна сметка за лечение (дарителска) гарантира, че средствата, постъпили в нея, ще се ползват единствено за лечение на болния. Изразходването на средствата по сметката е под контрола на банков борд.
По тази причина "Спаси, дари на..." подкрепя само кампании на деца, за които е разкрита дарителска сметка.

Изборът на банка е по решение на родителите. От нашия опит можем да ви посъветваме да изберете банка, в която ще ви е удобно да ходите, защото ще се налага редовно да я посещавате.

За откриване на специална разплащателна сметка за набиране на средства за лечение (дарителска) е необходимо да бъдат представени в банковия клон:
1. Епикризи на лицето, което ще е титуляр по сметката
2. Ако титулярът на сметката е непълнолетно лице – необходими са акт за раждане на детето и личните документи на родителите/настойниците му.

Банката извършва проверка на документите и предоставя двустранен договор.

След откриването, сметката се блокира по дебитите до предоставяне на документи, позволяващи усвояването на набраните средства.
Средствата се усвояват само безкасово и целево, след предоставяне на документи, удостоверяващи поет ангажимент от съответната здравна институция и сумата, която трябва да бъде платена. За транспорт до здравното заведение на пациента и придружител (в случай, че е дете) се представят разходооправдателни документи - за самолетни билети и т.н.

Когато титулярът на сметката е непълнолетно дете, разпореждането със средствата става само на база издадено разрешение от съда.

Още при създаването на дарителската сметка направете постъпки в банката за създаване на акаунт за онлайн банкиране, чрез който ще можете да следите от личния си компютър постъпленията, както и да публикувате имената на дарителите.

Източник: www.save-darina.org



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mmka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 300480
Постинги: 97
Коментари: 227
Гласове: 479