Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: mmka Категория: Лични дневници
Прочетен: 300428 Постинги: 97 Коментари: 227
Постинги в блога от Октомври, 2008 г.

"Според чиновници от Център "Фонд за лечение на деца" в България има достатъчно средства всички нуждаещи се деца да бъдат лекувани в чужбина. Стига да преминат през цедката на здравното министерство.

В същото време, ако не са частни дарителски кампании, много малчугани може и да не преживеят тромавите държавни процедури. А за децата от домове никой даже не се сеща. Ако случайно външен човек се опита да помогне, бива заподозрян в злонамереност.

Има ли прозрачност при изразходването на средствата за лечения на деца в чужбина - ще разберете във видеото."

http://kalendar.novatv.bg//news/id_574945948
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1161 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.10.2008 20:55
Ето какво получих преди няколко дни на и-мейла от един приятел... Ще копирам писмото, за да не преразказвам разказаното...

"Приятели, обръщам се към вас с една лична молба!

 

Става въпрос за един мой приятел – Добрин – чийто семеен бизнес (и единствен източник на препитание за него, жена му Елица и щерката Дара) е Вила „Релакс” в Еленския балкан.

 

(Историята е типично българска – ортакът му избягал в чужбина с всичките му спестявания и човекът сега се е отчаял, защото има да храни три гърла, а посетителите на вилата не са чак толкова много).

 

Добрин наистина е много свестен мъж – от близо две години той дарява 10% от приходите от вилата за децата от сайта www.save-darina.org и затова сега аз се чувствам длъжен да му помогна.

 

Вилата е идеална за семейна почивка (капацитетът й е замаксимум 10 човека) и Добрин постоянно прави всякакви подобрения и глезотии за гостите си. Можете да разгледате сайта му: www.relax-villa.com и да се убедите сами колко е красиво, а цените също са съвсем разумни.

 

Опитвам се да измисля начини да популяризираме сайта и самата вила – за да привлечем повече клиенти и да му помогнем да си стъпи на краката. Аз лично смятам да заведа там семейството си при първа възможнст, но ще съм ви изключително благодарен ако ви хрумнат и някакви други идеи.

 

Знам, че сте добри хора и няма да подминете това просто така. Знам и че две глави мислят по-добре от една. И затова очаквам с нетърпение предложенията ви?"


Лично за мен тази история е пример за няколко неща... Едното е как при всеки един нещата могат да се обърнат на 360 градуса. Както днес си имал - утре да нямаш или ако нямаш - да се родиш богат. Второто е, че това може да се случи на всеки. А третото - че сме много подли същества понякога. Силно ми се ще обаче тази история да бъде пример и за това, че доброто, което правиш в един миг ще ти се върне стократно. Този човек е с малък бизнес, едва ли печалбата му е била много голяма, но въпреки това той е дарявал част от нея... Дарявал е, защото знае и цени божията воля - "ако имаш 2 ризи, дай едната на ближния". Е, някои хора са ненаситни и искат всичко за себе си, но аз съм сигурна, че ще се намерят повече хора добри като Добрин и ще съчетаят полезното с приятното като посетят малката му виличка сред Балкана :)
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1197 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: mmka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 300428
Постинги: 97
Коментари: 227
Гласове: 479