Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: mmka Категория: Лични дневници
Прочетен: 300427 Постинги: 97 Коментари: 227
Постинги в блога от Декември, 2007 г.
За мен тази година беше много странна. Изпълнена с много емоции - всякакви. Но като се замисля беше добра, но понеже винаги може по-добре, се надявам пез 2008ма да ми се случат неща като през 2007ма, но само тези, които са изпълненни с усмивки и със сълзи, но само от щастие.
През 2007ма година повярвах отново в доброто. Разбрах, че все още то съществува, и това беше след като попаднах в този форум и се запознах с майчетата от ДБМ http://dbm.bg-mamma.com Едни много силни и борбени жени, чиито сърца са изпълнени с безкрайно много любов, която раздават безвъзмездно. Каквото и да кажа за тях, ще е малко. Вие също ги познавате, така че няма какво да коментирам image Просто ще кажа, че страшно много ги обичам!!!  image И им пожелавам през Новата година да успеят/ем да завършат/им всичко започнато през 2007ма!!! Желая им много спечелени битки!!!
Освен тях срещнах и още едни невероятно добри хора. Това е екипът на www.save-darina.org Още едни хора, вярващи в доброто и правещи чудеса, заедно с нас. Хора, стараещи се да се преборят с бюрокрацията ширеща се в българското здравеопазване и убиваща нашите деца. Хора, които знаят цената на един детски живот и които не се отчайват през трудностите, защото знаят, че когато сме много - сме силни. Пожелавам им същите неща, които и на ДБМ и здраве за тях, за нас, за техните и за нашите деца!!!
Запознах се с едно семейство, за което изминалата година беше много тежка и тъжна и която година може би никога няма да искат да си я спомнят отново. Семейство, което загуби най-ценното си - своята невръстна дъщеричка. Дъщеричката им, която вече е звездичка на небето http://www.save-darina.org/oldsite/ Това за мен е едно... невероятно семейство. Семейство, от което трябва да се учим и да взимаме пример. Семейство, от което научих колко преходно е всичко и как не бива да се ядосваме за дребни неща. Защото... никога не знаеш какво те очаква утре.... Поклон пред вас, мили хора, поклон, сем. Пенчеви! Надявам се с Новата година болката да намалее и да започнете на ново един прекрасен живот, в който винаги ще знаете, че има кой да ви закриля!
Запознах се и с още едно невероятно семейство, за съжаление пак по много тъжен повод. Съдбата ти раздели с малкото им момченце твърде рано и сега то е ангелче на небето http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=195219.160 Това семейство беше много, много силно!!! Въпреки цялата болка те стиснаха зъби и ни показаха, че животът все пак продължава и едно тъжно за тях събитие те превърнаха в празненство с балони за нас. Още едно семейство, което служи за пример и което ни показа, че въпреки че в живота има моменти на много болка и тъга, ние трябва да ги преживеем и да вървим напред... Едно семейство, което прегръщам много силно и му желая една 2008ма година, изпълнена с толкова смях и усмивки, с колкото сълзи беше изпълнена 2007ма!!!
Друго, което ми се случи беше, че видях един нов свят, далечен, различен. Запознах се с нови хора, които не знам дали ще видя някога пак, но които завинаги ще останат в сърцето ми. Хора, които никога не ме оставиха да бъда тъжна. Винаги ме даряваха с усмивка и с прегръдка, когато ми беше трудно и когато ми се плачеше. Хора, които ме научиха, че трябва да живееш така, че когато сутрин се събудиш да си кажеш: "Вчерашният ден беше хубав!" Тези хора много ми липсват в момента. Или може би ми липсва това как се чувствах там. Чувствах се свободна, чувствах се щастлива. Но виновниците за това все пак бяха те. Срещнах хора, непознати, които ми помогнаха много и безвъзмездно. Срещнах хора, които тук в България трудно мога да срещна ей така, вървейки си просто по улиците. Всички те бяха усмихнати и не защото бяха без проблеми, а защото знаят, че другите не са им виновни за техните проблеми и че всеки проблем си има решение и няма нужда да си хабив нервите и да се ядоваме за такива неща. Освен хората, видях и едни много красиви места, за които никога не бях мечтала http://www.snimka.bg/album.php?album_id=181937 Върнах се тук много богата, защото имам прекрасни мигове и спомени, запечатани с очите ми и съхраняващи се в сърцето ми.
Това беше общо взето 2007ма година за мен image Е, с нови мечти и цели е време да посрещнем 2008ма година image
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1265 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 31.12.2007 16:39
Понеже не знам какво да ви напиша като равносметка за 2007ма година и какво да ви пожелая за 2008ма, затова реших да цитирам това, което са написали едни хора, за които годината беше много, много трудна. Беше изпълнена с толкова усмивки, с колкото й сълзи. Хора, които знаят цената на един детски живот, но имат достатъчно воля и сили да се борят за неговото спасяване. Хора, които аз номинирам и им връчвам наградата за Лица на годината, защото именно те ни научиха да бъдем по-добри, сплотиха ни за постигането на едни напръв поглед недостижими цели и ни показаха колко малко е нужно да направи и даде човек, за да стане нещо ГОЛЯМО.
Благодаря на всички, които се включиха и подкрепиха каузата на приятелите ни от save-darina.org . Благодаря на всички, които разбраха, че ЗДРАВЕТО И ЖИВОТЪТ са най-ценното, което човек притежава и отделиха част от семейния си бюджет, за да дадат шанс на децата НИ да живеят. Защото, колкото и тъжно да звучи, животът на тези малки създания поне засега е в нашите ръце! И през 2008а година все още пред нас ще стои изборът да ли да разтворим ръцете си или да ги затворим...
ЖЕЛАЯ ВИ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА ДА НЕ СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ЗДРАВЕ! Останалото зависи........ от НАС! :-)

На прага на 2008-ма
31 декември 2007

image Ето, че и тази година почти се изтърколи. Година, в която се случиха много неща - и хубави и лоши. Година, в която с общите усилия на хиляди българи, няколко български деца получиха своя шанс за живот и повярваха в човешката доброта и милосърдие...

А след броени часове настъпва Нова година - 2008-та откакто се е родил Христос, чието учение призовава преди всичко към любов и милосърдие...

Чудех се какво да ви пожелая за Новата Година, когато една приятелка ме подсети за прословутото писмо на Чарли Чаплин до дъщеричката му Жералдин. Когато човек не може да намери сам точните думи - винаги е добра идея да се възползва от думите на хора, по-велики от него. Много истини и много силни думи, докосващи сърцето на всеки родител и на всеки човек може да намерите в това неповторимо писмо, но аз ще си позволя да цитирам само част от тях:

След твоето име, Жералдин, е моето - Чаплин. С него повече от четиридесет години съм разсмивал хората на земята. Но аз съм плакал повече, отколкото те са се смели, Жералдин! В света, в който ти живееш, не съществуват само танци и музика! В полунощ, когато излизаш от големия салон, ти забрави богатите почитатели, но не забравяй да попиташ шофьора на таксито, който те отвежда у дома, за неговата жена. И ако е бременна, ако няма пари да купи дрешка на детето, ти сложи пари в ръката му. Казал съм в банката да изплащат тези твои разходи. Но за другите - ти трябва да изпращаш точната сметка! От време на време с метрото или с автобус ти разглеждай града, разхождай се. Гледай хората! Вдовиците и сираците гледай! И най-малко по един път на ден си казвай: “И аз съм една от тях!”

(пълният текст на писмото можете да прочетете тук

За пореден път благодаря на всеки от вас, който прие децата на  save-darina.org за свои деца и не остана глух за техния зов за помощ! Пожелавам на всеки от нас през следващите 366 дни да продължиме още по-ефективно и успешно да помагаме на децата и техните семейства! Да имаме достатъчно усмивки на лицата си и любов в сърцата си, за да стигнат за всички! Да сме успешни и в бизнеса, и работата си - за да имаме какво да дарим, защото здравето все още е с пари! Но преди всичко - да продължиме да правим чудеса! Заедно...
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1384 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 31.12.2007 12:12
25.12.2007 12:02 - MeRry ChriStmaS!!!
"В тихата нощ на милиони мечти,
В святата нощ, в която се сбъдват желания,
Нека забравим всички страдания!
Нека дарим си усмивки и пречистим душите си!
Да запомним, че всички сме хора - без раса,без цвят и без пол.
Че всеки човек е създаден с надежда от Бога,
И идва на този свят гол.
И няма кой знае с какво да си тръгне - чифт обувки, черен костюм.
Че всичко друго остава отгоре - често без спомен дори.Без парфюм.
Нека в тази нощ, когато Бог се роди бъдем различни! Добри!
Всичко е толкова просто. И лесно дори.
Извинявай! Обичам те! Прости!
Думи кратки, думи лесни, но сгряващи нашите души."

Весела Коледа! Бъдете живи и здрави и нека всичките ви красиви мечти станат реалност!
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1226 Коментари: 0 Гласове: 0
Коледен благотворителен базар на фондация "Движение на българските майки" отваря врати на 15ти декември

За трета поредна година Движение на българските майки организира Коледен благотворителен базар. Тази година базарът ще се проведе в дните 15-16 декември в Мол София на бул. „Ал. Стамболийски”.

Уникалните ръчно направени сувенири и коледни играчки отново са дело на стотици талантливи ръце, които абсолютно безвъзмездно изработват и даряват стоката за базара. Красивите картички, плетените играчки и шалове и рисуваните стъкленици са само част от красотите, които могат да бъдат видяни и закупени на базара.

Средствата, събрани на базара в София ще бъдат предоставени на Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи в село Страхилово, област Велико Търново.

Тази година, освен в София, благотворителни базари ще бъдат проведени и в Пловдив, Пазарджик, Русе, Горна Оряховица и Видин. Ето и датите и места на провеждане на базарите:

София  15-16 декември,   Мол София от 10 часа
Пловдив  15-16 декември  Търговски центрове Гранд и Екселсиор от 10 часа.
Пазарджик 18 декември, Фоайе на Община Пазарджик
Видин, 13-14 декември 2007, пред  СОУ " Симеон Велики, от 11 часа
Горна Оряховица 17 декември, Читалището
Русе 15-20 декември, Павилион 54 на Площад Свобода

Средствата от базарите в провинцията ще бъдат предоставени на нуждаещи се домове за деца, лишени от родителски грижи в районите на съответните градове.

Движение на българските майки е инцииатор на много дарителски акции, с цел подпомагане на децата в институции в България. Фондацията е също така един от организаторите на инциативата „Гражданска подкрепа за ничиите деца”, както и партньор в проекта Защитено жилище „Заедно”.
Стремежът и на учредителите, и на доброволците към фондацията, е да се работи за преодоляване на социалната изолация на децата в домовете и зависимостта им от институцията. Затова голяма част от проектите и инициативите на Движение на българските майки, са свързани със осигуряване на социални контакти, помощ при развиването на умения и таланти, които да бъдат обществено презентирани и осигуряването на възможности за по-честото организирано излизане на децата извън границите на домовете, което да им даде информация и самочувствие.

Повече информация за Движение на българските майки можете да намерите на http://dbm.bg-mamma.com
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1232 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: mmka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 300427
Постинги: 97
Коментари: 227
Гласове: 479